Y ve Z kuşağı gençler için bilgiye ulaşımın kolay olmadığı bir dünyayı hayal etmek pek kolay değil. Ancak yaşı 30 ve üzeri olanlar, sınırlı kaynaklar ile araştırma yapmanın zorluğunu çok iyi bilirler. Özellikle araştırma yapacağınız konuda tek kaynak seyahat acenteleri ve daha önce giden sınırlı sayıda insan ise…
Ne zaman ki insanlar kendileri gezi ve tatil planı yapabildiklerini görebildiler (aslında biraz da cesaret gösterdiler diyelim ) ve bunu bir adım ileri götürüp kişisel bloglarında paylaşmaya başladılar işte o zaman herşeyin aslında çok kolay olduğu ortaya çıktı. Artık gitmek istediğiniz herhangi bir ülke ile ilgili arayıp da bulamadığınız seyahat yazısı yok gibi birşey.
Bu yazıda paylaşacağımız uygulamalar ise işi bir adım daha ileri götürüyor ve sadece giderken yaptığınız hazırlıklarda size yardımcı olmayacak, gittiğiniz bölgede de size yardımcı olacak. Örneğin gittiğiniz bölgede gezmekten yoruldunuz ve karnınız acıktı yada canınız bir kahve içmek istedi. Bu uygulamalar sayesine çevredeki en favori restaurant ve Kafeleri size öneriyor. Yine akşam bölgenin en meşhur kulüplerine gitmek istiyorsunuz. Uygulamalar ile çevredeki en iyi kulüpleri görebilirsiniz.Hatta uygulamaların bir kısmının Sanal Gerçeklik (Augmented Reality) özelliği de bulunuyor. Yani Kamerayı açarak çevrenizdeki Kafe veya Restaurantları daha kolay bulabilirsiniz.
Şimdi uygulamaları incelemeye başlayalım.
Seyahat konuşma kılavuzu
Tam koleksiyon Seyahat konuşma kılavuzu 22 dilde en çok kullanılan cümlelerden oluşur. Her Seyahat konuşması, seyahatlerde en çok gerekli 31 temaya ayrılmıştır, bu yüzden, normal günlük yaşamda bile yararlıdır (örneğin, selamlama ve tanıtımlar, hava durumu, ulaşım, yemek, konaklama, bankacılık).
Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
CityMaps2Go
Adından da anlaşılacağı gibi şehirlere ait offline haritaları inceleyebilir, gittiğiniz şehirlerde yapılacak aktiviteleri yine harita üzerinden işaretleyebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra hangi şehre gitmek istiyorsanız o şehrin haritasını indiriyorsunuz.
Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Mtrip uygulamaları
Bu uygulamanın en güzel özelliği gideceğiniz şehire göre o şehrin uygulamasını indirmeniz gerekiyor . Gideceğiniz şehir ile ilgili yapılacak atraksiyonları size küçük açıklamalar ile sunması zaten her uygulamada olan özellikler, ancak bence uygulamanın en güzel özelliklerinden biri ; gideceğiniz yerleri haritadan işaredikten sonra kalacağınız gün sayısını seçiyorsunuz ve uygulama en güzel ve kısa Route’u sizin için düzenliyor. San Francisco’nun neredeyse tamamını bu uygulama sayesinde planladık desem yeridir. Ayrıca bu uygulamanın da Offline harita desteği var.
Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
World Travelpedia uygulamaları
Parkour Lab firması tarafından üretilen bu uygulamaların birkaç çeşidi var aslında. Bunlardan en önemlilerini yazmak gerekirse, World Travelpedia All-in-One , World Travelpedia Resturant + Shopping , World Travelpedia Sight + Attractions , World Travelpedia Nightlife + Entertainment . Ayrıca Amerika kıtasını da daha detaylı kapsayan Amerika Travelpedia uygulaması da indirilebilir.
Bu uygulamalarda gideceğiniz bölge ve şehirde aradığnız herşey ile ilgili detaylar bulunuyor (Adres,telefon,tarif vs) . Uygulamada seyahate gittiğiniz zaman da kolaylıkla inceleme yapabilirsiniz.
TripAdvisor
Trip Advisor uygulaması en güvenilir seyahat uygulamalarından bir tanesi . Nedenine gelince , bütün puanlamalar kullanıcı yorumlarına göre şekilleniyor. Yine oteller ve restaurantlara ait resimler yine kullanıcıların yüklediği resimlerden oluşuyor. Diğer uygulamalardan otellerin kendi içeriklerine bakıp bu siteden karar verilmesi en doğru yöntem.
Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Gezecegiz.com’u Facebook ve Twitter üzerinden takip etmeyi unutmayın 🙂
Pingback: Gezginler için seyahat uygulamaları - Gezeceğiz.Com