Marmaris Selimiye

Öncelikle Marmaris ile ilgili tespitimi yapayım : Bana göre Türkiye’nin en güzel denize girilecek yerleri Marmaris’te 🙂

Sebebine gelince denize girilecek mekanların birçoğunun ulaşım imkanları zor. Örneğin Istanbul’dan uçak ile gidecekseniz önce Dalaman’a sonrasında da Marmaris merkeze ve oradan en güzel Marmaris köylerine ulaşabiliyorsunuz.

Ulaşım imkanlarının çok kolay olmamasının en büyük faydası büyük turist istilasına uğramamış olması 🙂

Gitmek isteyen ve bu güzelliklerin içerisinde yaşamak isteyenler için de bence göze alınabilecek bir zorluk. Zahmetsiz rahmet yok değil mi ?

Selimiye Köyü
Selimiye Köyü

Marmaris’in Datça , Bozburun , Bördübed, Hisarönü , meşhur “bük”leri ve Selimiye gibi çok güzel bölgeleri bulunuyor. Ben bu yazıda sizlere Selimiye köyünden bahsedeceğim.

Selimiye’nin eski adıyla Losta’nın , konumu nedeni ile bölgeden geçen tekneler için kötü havalarda sığınılacak bir koy olma özelliği bulunuyor. Hatta geçmiş dönemde bunu fark eden korsanlar koyun içerisine üç adet gözlem kulesi inşa ediyor ve buraya sığınan gemilere pusu kuruyor. Dolayısı ile stratejik olarak da önemli bir yerde bulunuyor.

Selimiye Koyu
Selimiye Koyu

Benim Selimiye ile ilk tanışmam ise yıllar öncesine dayanıyor . Selimiye’yi Selimiye yapan Sardunya Restaurant sayesinde Selimiye ile tanışmıştım. Geçen yıllar içerisinde köyü bir çok defa ziyaret ettim . Köyün en güzel yanı inanılmaz sakinliği ve insana huzur veren sükuneti. Köyün çok büyük olmaması bölgede bulunan tüm işletmeleri yürüyerek de gezebiliyor olmanız en önemli artılarından biri . En sevdiğim dönemi ise okullar kapanmadan hemen öncesi 🙂 İşletme sahiplerinin tamamına yakını için şöyle söyleyebilirim ; O kadar hoş sohbet ve misafirperverler ki sizi evinizde gibi hissettiriyorlar. Hatta yıllar önce kızım Ela henüz 6 aylıkken bile gidip 5 gün kalmış ve çocukla da çok rahat edilebileceğini tecrübe etmiştim. Özetle kafa dinlemek ve kısa süreliğine bile olsa büyük şehirlerin keşmekeş ve stresli ortamından kopmak için gidilmesi gereken yerlerden biri diyebilirim. Geçtiğimiz yıllarda büyük oteller köye girmeye çalışmış ancak köylülerin savunmasıyla buna izin verilmemişti. Gazetelerde okumuşsunuzdur. Umarım bu istila olmaz ve köy bakirliği bozulmaz.

Selimiye Köyü nerededir ?

Selimiye köyü Marmaris’e yaklaşık 45 dakika uzaklıkta ve minibüs ile ulaşım imkanı (Marmaris-Selimiye:10₺) olan harika bir köy. Kendi arabanız ile gidiyorsanız da Datça yolu üzerinden Hisarönü’nden Bozburun yoluna saparak ulaşabiliyorsunuz.

Selimiye Köyü
Selimiye Köyü

Selimiye yemek yenilecek yerler :

Selimiye’nin en güzel restaurantı kesinlike Sardunya Restaurant. Sardunya restaurantta yaz döneminde yer bulmak oldukça zor. Bu sebeple önceden rezervasyon yapmanızda fayda var. Sardunya Restaurant’ın Pansiyonunda kalıyorsanız buna gerek yok çünkü konaklayanlara direkt bir masa ayrılıyor.

Mekanın en büyük lezzeti tabi ki balık. Balıkları ve böcekleri günlük olarak geliyor ve servis ediliyor.

Sardunya biraz pahalı ama sunduğu lezzetiyle fark yaratan kaliteli bir yer. Mekana denizden tekne ile de ulaşım imkanı bulunuyor. Tekneniz ile Marmaris koylarını gezerken önündeki iskeleye yanaşabilirsiniz. (Tekneye elektrik ve su imkanı da sağlanıyor)

Sardunya Restaurant
Sardunya Restaurant

İkinci önereceğimiz yer ise daha önce Hisarönü’nde yediğimiz ve pidelerine hasta olduğumuz Mavi Pide 15 gün önce burada da hizmet vermeye başlamış. Alışılmışın dışında çeşitlere sahip pidelerini muhakkak deneyin.

Mavi Pide
Mavi Pide

Üçüncü önereceğimiz yer Bülent’in yeri.

Burada ağırlıklı olarak zeytinyağlı mezelerin tadına bakabilirsiniz. Akşam meze içki de yapabilirsiniz ama biz mideyi yormamak için öğle yemeğinde burayı tercih ettik. Özellikle Favası 10 numara 🙂

Bülent'in Yeri
Bülent’in Yeri

Dördüncü mekan ise Badem Mantı.

Mantı seviyorsanız ve yazın ağır gelmez derseniz mutlaka deneyin.

Son olarak Üzüm Tatil evinin kahvaltısı ve böreği çok güzel. Bir de spesial yemeği karides şiş.

Üzüm Tatil Evi
Üzüm Tatil Evi

Restaurant önerilerinden sonra sıra geldi tatlılara 🙂

Meşhur Losta Tatlıcısı uğranılacak ilk mekan. Burada Losta tatlısı yada kurabiyelerin tadına bakabilirsiniz. Hepsi çok hafif. (Yol tarafında köy girişinde)

Losta Tatlıcısı
Losta Tatlıcısı

Daha hafif tatliların tadına bakmak isterseniz önerimiz Paprika Cafe. Buranın spesial tatlısı haşhaşlı kek. Onun dışında sürprizli limonatayı da mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz 🙂

Paprika Kafe
Paprika Kafe

 

Köyün girişinde Macromarket’in hemen yanında bulunan Ceri Kafe‘de günlük keklerin tadına bakıp kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Mekanda hediyelik eşya da satılıyor.

Ceri Kafe
Ceri Kafe

Son olarak birşeyler içmek için Piano Jazz Bar’a uğrayabilirsiniz.

Piano Jazz Bar
Piano Jazz Bar

Selimiye’de nerede konaklanır ?

Selimiye’de büyük otellere hala direniliyor ve bu da köyün dokusunun hala bakir kalmasını sağlıyor. Pansiyon ve butik otellerin büyük bir çoğunluğu oda+kahvaltı olarak hizmet veriyor.

Selimiye’nin en büyük ve sükseli yeri Beyaz Güvercin Butik Otel. Bu sene yapılan eklemelerle 41 odalı bir tesise ulaşmış. Alan büyük oldugundan ve yukarı doğru yükselmediğinfrn rahatsız etmiyor.

Konum olarak Selimiye koyunun en ucuna doğru olduğundan en temiz denizine sahip(teknelerin yanaşmasının yasak olmasının bu temizlikte katkısı büyük) tesisi diyebiliriz. Rezervasyon için tıklayın

Beyaz Güvercin Butik Otel
Beyaz Güvercin Butik Otel

Diğer önerimiz Üzüm Tatil Evi

Burası kendinizi evinizde hissettirecek sıcaklığa sahip ve önünde kendine ait iskelesi de bulunuyor

Bir diğer önerimiz ise tabi ki Sardunya Restaurant/Pansiyon

10-15 adet odası bulunuyor ve yine oda kahvaltı olarak hizmet veriyor. İşletmenin sahipleri Muhammet bey ile Leyla hanıö sürekli iş başında ve hiçbirşeyiniz eksik kalmıyor. Yaz başı için Nisan veya en geç Mayıs ayında rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Rezervasyon için telefon: 02524464003

Bir diğer önerimiz Jenny’s House Hotel .

Şehrin tam merkezinde yolun karşı tarafında bulunuyor. Her oda için farklı bir konseptli olarak düzenlenmiş. İAyrıca içerisinde havuz da olan ender yerlerden biri. Rezervasyon için tıklayın

Jenny's House Hotel
Jenny’s House Hotel

Son önerimiz ise Selimiye Sahil Pansiyon

Selimiye Sahil Pansiyon
Selimiye Sahil Pansiyon

Resimlerden de anlayacağınız gibi en güzel sahile sahip mekanlardan biri Sahil Pansiyon. Yine önüne tekne yanaşamıyor olması mekanı en temiz denize sahip yerlerden biri yapıyor . http://www.selimiyesahilpansiyon.com/

Selimiye Sahil Pansiyon
Selimiye Sahil Pansiyon

Son olarak şunu söyleyebilirim ki hala bu bakirliğini ve güzelliğini koruyorken Selimiye Köyünü mutlaka ziyaret edin pişman olmayacaksınız.

Selimiye

 

 

 

  1. Nilgün M diyor ki:

    yaklaşık 5-6 sene önce, yolumuzun üstündeyken uğradığımız Selimiye’ye (henüz bu kadar popüler olmamışken) aşık olmuştuk. Tatil planımızı değiştirip kalmaya karar verdik. Yeterli pansiyon/otel falan olmadığı için en iyi otel olarak görülen Palmetto’da kaldık. Tatil burnumuzdan geldi. Mavi Pide ve Sardunya şahaneydi ama laf yok..Bu kötü anıları silmek için tekrar bir Selimiye gezisi yapmak gerekiyor anladığım kadarıyla..

  2. Erhan Tatlici diyor ki:

    Kesinlikle tekrar ziyaret edin. Biz de birkaç senedir gidiyoruz. Tercihi en yogun dönem yerine sezonun başında yada sonunda yaparsanız daha çok keyif alacağınıza inanıyoruz 🙂
    Sevgiler

  3. Şeref SAĞLIK diyor ki:

    kış günü bile gidesim geldi. bu aralar stresten uzak bir kaçamak arayışındaydım. muhtemelen keşif icin bir hafta sonu kış soğuğuna bakmadan motoruma atlayıp gideceğim.

  4. nurhan diyor ki:

    Merhaba,yat limanı dolayısıyla denizde kirlilik var mı acaba?birde Ağustos sonuna doğru hava nasıl oluyordur.Bu sene çocukları Selimiye ye götürmek istiyorum.Çok güzel görünüyor ☺

  5. Erhan Tatlici diyor ki:

    Nurhan hanım merhaba,

    Açıkçası bizim gittiğimiz dönemde olağanüstü bir yoğunluk olmadığı için mekanların onune baglanan teknelerin cok zararı olmuyordu. Ama yogunlukta bile o kadar kirli olacağını zannetmiyorum. Marmaris denizi en temiz yerlerden biri 🙂 iyi eğlenceler

  6. Marmaris diyor ki:

    Marmaris’te 15 senedir yaşıyorum , selimiyeyi bir iki kez ziyaret etmiştim ama yazınızdaki kadar güzel gelmemişti bana , sanırım yazınızı okuduktan sonra tekrar ziyaret edeceğim. Teşşekürler.

  7. Halil ZİNCİRCİ diyor ki:

    Eşim ve çocuğumla 5 yıl önce gittim.Şimdiye kadar yaptığım en güzel tatildi diyebilirim.Lezzet,sohbet deniz şahane…Rakı bile daha bi güzel geldi orda 🙂 Mutlaka tekne turuna cıkıp o güzelim koyların tadına varmalısınız.Gürültü sevmiyorsanız sakin bir tatil arıyorsanız hiç düşünmeyin…

  8. Hatice diyor ki:

    Merhaba
    Atladiginiz bir pansiyonu da ben ekliyeyim dedim????denizyildizi pansiyon sağlık ocağının hemen yanında 5 odalıbir pansiyon,geçen yıl ilk defa geldim çok şeker bir teyze isletiyor odaları tertemiz kahvaltısı ise değme kahvaltı salonlarına taş çıkartır kesinlikle denenmeli derim…

  9. Sinem diyor ki:

    Merhaba,

    Selimiye maalesef değişiyor. İlk kez 9 yıl önce gitmiştik. sonrasında da kendimizi neredeyse oralı gibi görebileceğimiz sıklıkta defalarca gittik. Deniz tertemizdi, yerliler para uğruna dışarıdan gelen işletmecilere teslim olmamıştı, Karadut Kahve’nin adını aldığı büyük karadut ağacı henüz bir gecede kesilmemiş, yanından denize girilen çakıllı minik sahile beton dökülmemiş, kahvenin yanına o kötü beton yığını inşa edilmemişti vs. vs. vs. Geçen yıl gittiğimde gördüğüm ve tekne sahipleri için dikilmiş Macro Market, Selimiye Köyü’nün içinde bir şaka gibi duruyor. Bir takım insanlar bir takım arazileri kapatma peşinde. Teknelerin yoğunluğundan denizde yavaş yavaş kirlenme başlamış. Etrafta Bodrum, Alaçatı gibi yerlerde bolca görebileceğiniz ve tatil için İstanbul’dan buralara kaçmanızın önemli sebebi olan şımarık bir güruh dolaşıyor. (Allah’tan henüz çok yoğun değil!) O kadar yazılıp çizildi ki Selimiye, birden herkes oraya “akmaya” karar verdi. Sonuçta da oranın bakirliğine, naifliğine, yalınlığına, doğallığına uymayan unsurlar görmeye başladık. Bu yıl tekrar Selimiye’ye gitme planları yapan biri olarak bunları özellikle yazmak istedim. Gittiğimiz yerleri bize uydurmayalım, oralara uyum sağlamaya çalışalım diye yazmak istedim. Yoksa Selimiye ile ilgili hala anlatılacak çok güzel şeyler var. Ama 10 yıl sonra anlatabilir miyiz bilemediğim ve endişelendiğim için yazmak istedim. Selamlar

  10. yasemin diyor ki:

    Merhaba, suan selimiyeye geleli bir kac saat oldu ve nerde denize girilir diye ararken yazinizi buldum. Sahil kenarinda bir pansiyon tercih etmedigimiz icin yanilmisiz anlasilan. Cunku butun sahil isletmelerce cevrilmis. Su an bi yerde denize giriyorum ve birden derinlesiyor olusu kucuk cocugumuz oldugu icin biraz korku verici oldu. Ama her yer aynimidir bilmiyorum. Yine henuz geleli birkac saat de olmus olsa sakinligive birbirinden sirin mekanlari gonlumu fethetmeye yetti. Siizn denize girmek icin onerebileceginiz vir yer var mi?

  11. Kemal diyor ki:

    Selimiye köyü tüm oteller tarafından denizin çevrildiği, gasp edildiği bir yöre. Bu alanda halk plajı yoktur. Denize girmek isterseniz ya otelin kendi plajlarından ya da özel plajlardan girmeniz gerekir. Bunlardan biri de köyün hemen girişinde yer alan FLORA BEACH RESTAURANT isimli yerdir. Bu yere gitmemenizi önemle tavsiye ederim. Şezlong ücreti 15 TL olup yiyecekler ateş pahasıdır. Bir de dışardan yiyecek getirmek yasakmış. Burayı işleten köylü adam ise zaten Allaha emanet.

  12. Erhan Tatlici diyor ki:

    Kemal bey yorumlarınız için teşekkürler. Açıkçası Selimiye’yi günübirlik gidilebilecek bir yer olarak hiç düşünmedik biz. O sebeple de bizim dikkatimizi çeken pansiyonları da önermiştik. En uygunu pansiyonların birinde kalıp önündeki denizi kullanmak gibi.

  13. Medhmet Coşgun diyor ki:

    Sinem hanım çok haklı. 15 Senedir her Yıl 8 Aya Selimiye de yaşan biri olarak her Geçen sene bir öncekini aranıyor. Köylünün gözünü para bürümüş durumda Restoran fiyatları neredeyse İstanbul ile aynı. Bu sene Temmuz ayın da Limanda koli basili 820 idi (ben baktırdım) Foseptik çukurlarının hemen hemen hepsi denize sızdırıyor özellikle liman daki belli kafeler ve sahildeki belli pansiyonlar. Bütün köy ve Muğla, Marmaris belediyesi bu durumu biliyor ama hiç bir şey yapılmıyor. Bu güne kadar köy pislik içinde liman çöp yığılı idi, busene Marmaris Belediyesi temizlik işleri müdürlüğüne Barış bey isimli biri geldi. Köy de harikalar yarattı 2 saat te bir sahilde kokmayan küçük bir araç ile çöpler temizlendi burada Barış bey e çok çok teşekkür ederim. Birazda güzellikler, Limandan her gün günü birlik 30 kişilik gezi tekneleri kalkıyor 2016 da kişi başı 60 tl idi. Sabah 10 dan akşam 5 – 6 ya kadar civar koyları gezdiriyorlar koylar muhteşem. Teknede öğle yemeği fiyatın için de ve harika (balık, salata, soslu makarna, sigara böreği, çiçek dolması üstüne bir parça helva) Restoran da bu yemeyi yeseniz yalnız yemek için daha fazla ödenir. SU, Bira ücretli. günü birlik tekneler dışında haftalık veya daha kısa zamanlı Mavi tur da yapabilirsiniz bunun keyfi tabii ki daha güzel günlük kumanya hariç 750 – 1250 tl arasında değişiyor. Köyde malesef ki Haşemalılar çoğalıyor (deniz kirlenmesinin bir sebebinin de bunun olduğunu zannediyorum). Ben ce köyün eski ama güzel oteli Palmetto bahçesi harika gendi iskelisi ve deniz üstünde Restoran var, Sabah kahvaltısı açık büfe mezeleri Levent usta harika yapıyor Levent özellik ile çok güzel balık pişirir. Köyde bu sene Barış Asuman ile dalgıç eskisi isimli bir yer açtı (Barış eski duayen dalgıçtır ve hocadır) Mezelerini yemeden geçmeyin kendi icatları var. Sarmaşık Motelde Akının Tere yağlı ahtapotunu muhakkak yemelisiniz. Selimiye köyüne gelmişken aracınız varsa Söğüt e kesinlikle gitmelisiniz Manzara restoran Deniz mahsülleri ve Izgara et Naci bu işi çok iyi yapıyor adın dan anlayacağınız gibi manzara muhteşem Güneş batışı harika içkinizi içerken Simi adasını seyrediyorsunuz. Birde Söğütte Palamut restoran var Ali osmanın kavurmasını ve turşularını muhakkak yemeniz gerekli. İş te Köyümüzün iyi ve kötü tarafları Beklerim.
    Mehmet Coşgun

  14. Ahmet diyor ki:

    Geçen sene ailecek selimiye de Yazıcı Apartta kaldık çok güzel ve temiz bir yerdi ayrıca Selimiye harika bir yer herkese tasviye ederim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir